Moederdag in Lockdown: tips en ideeën!

Wat een tijd. Het coronatijdperk is nog lang niet voorbij en tal van feest- en verjaardagen moesten in quarantaine gevierd worden. Nu de maatregelen iets flexibeler zijn geworden, kunnen we van moederdag toch nog iets moois maken! Ik haal alvast alles uit de kast om mijn mama blij te maken.

Tip #1: Ga op bezoek

Een bezoekje gaat dit jaar zo veel meer betekenen. Als je moeder je eindelijk kan terugzien, denkt ze al niet meer aan cadeaus. Maar toch is het fijn om iets extra mee te brengen.

Tip #2: Flower Power

Mama’s houden van bloemen. Dat is gewoon een algemeen feit in het leven. Daarom ga ik haar favoriete bloemen zoeken in het wild en een zelfgeplukt bosje meenemen. Kan je toch niet op bezoek gaan? Lever dan een boeketje bij haar thuis. Daar zijn tal van diensten voor, zeker nu met Corona!

Tip #3: Bak iets lekkers

Ik ben geen grote bakker, maar tijdens de lockdown heb ik wat geëxperimenteerd met koekjes. Maak je mijn supermegalekkere chocolate chip cookies of mijn iets gezondere variant? Of misschien post ik binnenkort wel een recept voor fruittaartjes!

Tip #4: Photo time!

Nu je toch – waarschijnlijk – wat tijd over hebt, kun je je zetten aan een superdeluxe fotocollage of -boek! Hebben jullie een moeilijke relatie, ups en downs gehad? Dan is dit misschien de ideale gelegenheid om de mooie momentjes eruit te pikken en je liefde te tonen.

Tip #5: Your reservation for our Deluxe Suite

Speel hotelletje. Maak er een zondag van in Bali (in je hoofd) en begin de dag met een uitgebreid ontbijt op bed, zet leuke tunes op en sta de hele dag tot je mama’s dienst: available by text, call, or yell.

Tip #6: To Do

Wat doet je mama graag? Waar houdt ze zich mee bezig in haar vrije tijd (waarvan ze nu vast wel veel heeft)? Geef haar iets om te doen in haar interesseveld. Een boek om te lezen of een bundeltje magazines, een boek vol kruiswoordraadsels, een setje kruiden, een pakket zaadjes voor in de moestuin…

Heb je nog originele of coole ideeën? Laat het gerust weten in de comments hieronder!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.