Aubergine Parmezaan

Eggplant parmesan, Melanzane alla Parmigiana, noem het hoe je wilt, het blijft een uitmuntend Italiaans gerechtje. Weinig ingrediƫnten, simpele smaken, maar o zo lekker!

IngrediĆ«nten – 4 porties

  • 2 grote aubergines (koop deze bij de lokale paki, niet in de supermarkt)
  • 1 blik tomaten in blokjes
  • 1/2 tot 1 ui, fijngesneden
  • 2 knoflooktenen, fijngehakt
  • Rozemarijn en/of tijm
  • Verse basilicum
  • 2 bolletjes mozzarella
  • 1 pak Parmezaan, fijn
  • Olijfolie
  • Zout
  • Ovenschotel
  • (gril)pan, bbq of grilrek

Hoe ga je tewerk?

  • Snijd de aubergines in plakken van 0.5cm, leg ze op keukenpapier en bestrooi beide kanten met zout. Laat een half uur uitlekken terwijl het zout vocht absorbeert. Anders gaan de aubergines zich vullen met olijfolie.
  • Zet intussen een sauspan op het vuur met wat olijfolie.
  • Doe daar de look, ui en rozemarijn in en laat glazig worden.
  • Voeg de tomaten in blik toe en laat 5 minuten sudderen op een zacht vuur.
  • Intussen kan je de aubergines bakken: best in een grilpan of op de bbq. Een grilrek boven het gasvuur kan ook. Besprenkel de plakken aubergine langs beide kanten met olijfolie en bak of gril tot ze er zacht en wat bruiner uitzien. In een (gril)pan duurt dat zo’n 8 minuten per kant.
  • Zet de oven aan op 180Ā°.
  • Vul de bodem van je ovenschotel met gegrilde aubergines, vul aan emt een laag tomatensaus.
  • Daarop mag 1 bol mozzarella, in plakjes, verspreid worden.
  • Strooi er wat Parmezaan op.
  • Herhaal met aubergines – tomatensaus – mozzarella – Parmezaan.
  • Zet 20min in de oven op 180Ā°.

Serveer met vers brood en olijfolie šŸ‘Œ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.