Shakshuka meets rice

Dit gerecht is eigenlijk ontstaan uit restjes, zoals wel veel van mijn gerechten. Ik gooi namelijk geen eten weg, nooit. Dus ik ben graag creatief met leftovers!

Van mijn spinazierijst, die ik maakte bij de honing-sojasaus scampi’s, had ik nog exact 1 portie over. Maar dat is nogal droog en saai, niet? Dus ik maakte een pittig tomatensausje en werkte af met proteĆÆnen: een ei.

Ingrediƫnten

  • 1 portie rijst met spinazie
  • 3 eetlepels tomaten in blik (blokjes)
  • 1/2 ui
  • 1 theelepel komijn
  • Goeie kneep sri racha
  • 1 ei
  • Peper en zout

Hoe ga je tewerk?

  • Snijd de ui fijn en bak op wat olijfolie in een pan
  • Voeg de tomaten in blik toe
  • Komijn en sri racha erbij en roeren
  • In een andere pan bak je je eitje

Doe de rijst in een kom en verwarm. Giet de tomatensaus erover en leg het spiegelei erop. Strooi wat peper en zout over het ei.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.