De beste scampi’s ooit

Onlangs wou ik de diepvries wat uitkuisen en dus zo veel mogelijk opgebruiken. Ik had er enkel nog spinazie en scampi’s in liggen, dus ik ging aan het denken. Welke combinatie’s kan ik maken? Wordt het een slaatje, pasta, rijst? Plots besefte ik dat ik scampi’s kan marineren, net zoals tofu. (Ik ben niet zo vertrouwd met scampi’s gezien ik meestal vegetarisch kook.) En dat werd een groot succes!

Ingrediënten – 2 porties

  • 20 scampi’s
  • 2-4 kopjes rijst (wij hebben allebei bijgehaald!)
  • 3 blokken bevroren spinazie
  • 100ml sojasaus
  • 1 theelepel honing
  • 1 knoflookteen, fijngesneden
  • 1 theelepel gemarineerde gember (vind je in alle Indische winkels, vaak ook in Turkse etc)

Hoe ga je tewerk?

Vooraf: marinade

  • Doe de sojasaus, gember, honing en knoflook in een tupperware potje. Sluit en schud goed tot alles vermengd is.
  • Voeg daar je scampi’s aantoe zonder schil en staart. Laat in de koelkast marineren voor een paar uur tot een dag.

Op het moment zelf

  • Kook de rijst, gewoon zoals op het pakje.
  • Doe de bevroren spinazie ook in een pot met wat water en laat op een middelmatig vuur ontdooien.
  • Zet een bakpan op het vuur met flink wat boter. Eens deze warm is, leg je de scampi’s er 1 voor 1 in, zonder de marinade. Zet een timer 30 seconden vanaf de eerste scampi.
  • Draai na het alarm de scampi’s in dezelfde volgorde om de beurt om. Elke scampi moet dus 30 seconden bakken per kant.
  • Heb je beide kanten gedaan? Dan mag de marinade mee in de pan en roer je nog 30 seconden. Daarna mag de pan van het vuur.
  • Giet de spinazie in een vergiet, zodat het water eruit kan. Voeg vervolgens de spinazie toe aan de rijst en roer.
  • Serveer eerst de rijst met spinazie, leg er wat scampi’s naast en giet de marinade over de scampi’s en de rijst.

Smakelijk!

One thought on “De beste scampi’s ooit

  1. Pingback: Shakshuka meets rice – Masha's Jars

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.