Misosoep met glasnoedels en beukenzwammen 🌱

Een tijdje geleden heb ik misosoep ontdekt en raakte ik er zowat verslaafd aan. Ik maakte dezelfde soep wel 3 keer op een maand en bleef ervan smullen! Nu had mijn vriend ineens zin om de soep opnieuw te maken, dus wij trokken naar mijn favoriete Aziatische winkel van Brussel, Jin Long Trading, en kochten the best stuff ever.

Van glasnoedels tot zeewier en verse kimchi: we vonden het allemaal.

Wat hebben we deze keer in de misosoep gedaan?

Ingrediënten – 4 porties

  • Aka Miso van Honzukuri – 2 eetlepels
  • 1 stam broccoli
  • 1 wortel
  • Handjevol sojascheuten
  • 1 pakje beukenzwammen
  • Klein pak glasnoedels
  • 2 pijpajuinen
  • 4 hardgekookte eieren
  • 1 eetlepel sambal
  • 2L water
  • Beetje boter voor de beukenzwammen
  • Peper en zout ter afwerking

Hoe ga je tewerk?

  • Breng het water met de misopasta erin aan de kook in een grote pan
  • Snijd intussen de broccoli in hapklare stukjes (maw zodat je elk stuk op een elegante manier in je mond krijgt)
  • Snijd met een brede schiller de wortel in lange, dunne plakken. Als dat niet lukt, kan julienne of grof raspen. Doe de plakken of reepjes in het water en laat meekoken. Als je hebt geraspt, wacht je tot net voor de noedels.
  • Breng aan de smaak met sambal. Proef en voeg eventueel ook meer zout toe.
  • Verwarm een bakpan en doe er genoeg boter in om de beukenzwammen te bakken. Bak de paddenstoelen kort en krachtig op een hoog vuur tot ze aangebruind zijn en lekker ruiken.
  • Kook intussen ook de eieren hard (10-12min) en laat ze in koud water afkoelen.
  • Snijd de pijpajuinen in rondjes en doe 3/4 ervan in de kookpot.
  • Doe nu de noedels erbij. Eventueel in stukken geknipt met een sterke schaar, anders zijn ze heel lang.
  • Laat het geheel nog 10min sudderen onder een deksel.
  • Serveer de soep met evenredige hoeveelheden noedels en groenten per bord. Leg de gebakken beukenzwammen erop, een in twee gesneden hardgekookt ei per bord (zonder schaal), en wat grof gemalen peper en zout.
  • Werk af met de resterende 1/3 van de pijpajuin.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.