Vegan romige preipasta šŸŒ±

One of those days. Allez, eigenlijk niet, maar voor mij is pasta echt een laatste keuze op vlak van koken vanwege het gemak en de koolhydraten. Daarom is pasta voor mij een comfortfood voor comfortdagen. En die dag had ik toevallig zin om iets snel en romig te maken!

IngrediĆ«nten – 1,5 porties

  • 1 volledige prei
  • Verse tagliatelle – 3 handjes vol (van die bolletjes)
  • Zonnebloem- of pijnboompitten
  • 1 pakje Alpro kookroom
  • Peper, zout
  • 1 eetlepel lichte sojasaus – ik gebruikte gefermenteerde sojasaus uit een Aziatische winkel (als je die van Colruyt gebruikt, meng dan eerst met water: 1,5 theelepel sojasaus en 1 theelepel water).
  • Olijfolie
  • Wokpan/sauspan
  • klein plat bakpannetje

Hoe ga ik tewerk?

  • Was de prei heel grondig, zeker bij de groene losse uiteinden.
  • Snijd de prei in rondjes van 0,5cm breed en check of er geen aarde tussen zit. Zo wel, dan haal je de ringetjes uit elkaar en spoel je ze in een vergiet.
  • Verwarm wat olijfolie in de pan en doe de prei erbij.
  • Kruid met versgemalen peper en zout en roer regelmatig. Zet het vuur middelmatig (rond de 7).
  • Giet de room erbij en laat 10 minuten al roerend bakken.
  • Proef en voeg stap per stap kleine beetjes sojasaus toe tot de smaak in balans is.
  • Kook de pasta tegelijk ook. Aanwijzingen vind je op het pakje.
  • Neem het kleine pannetje en doe daar de pitten in. Bak kort aan op een middelhoog vuur (ik had 8) om een geroosterde smaak te krijgen.
  • Als de pasta gaar is, giet je ze af en doe je 1 portie in een diep bord.
  • Voeg er het prei-roommengsel aan toe en bestrooi met geroosterde pitjes.

En smullen maar!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.