Golden Latte

De lente is begonnen! Dat betekent heel wat meer zonlicht, vitamine D, uitstapjes, bloemetjes, misschien de eerste kleedjes en shorts. Weliswaar is het niet meteen 20° buiten en mispakken we ons vaak aan te zomerse outfits in de lente, waardoor mensen wat vaker ziek worden. Maar geen paniek! Ik ken een prachtig middeltje dat je immuniteit versterkt: Kurkuma.

Kurkuma is net als gember afkomstig van een wortel met heel wat actieve bestanddelen die je een ware boost geven. Kurkuma is geel en kleurt zo vele gerechten alsmede je handen als je niet oppast. De reden waardoor currypoeder geel is? Wel, nu weet je het.

Hoewel niet het volledige kruid werkzaam is, maar het onderdeeltje genaamd curcumine, heb ik het maar eens uitgetest op dagelijkse basis. Ik maakte mijn favoriet kurkumadrankje elke ochtend voor het ontbijt en ben sindsdien niet meer ziek geweest. Niet eens de kleinste verkoudheid kon mij raken. Nu, niemand zegt natuurlijk dat dat volledig aan de kurkuma te wijten is. Maar de moeite waard om het eens te proberen!

Nodig:

  • Grote koffietas
  • 2 eetlepels kurkuma
  • 1 theelepel honing
  • Water van zo’n 80°, geen kokend want dat doodt de werkende stoffen van de honing!

Meng deze ingrediënten gewoon bij elkaar, roer tussen het drinken door ook regelmatig (kurkuma lost niet op, maar zakt naar de bodem) en raak vooral rustig aan gewend aan de smaak. Na een paar dagen drink je het met plezier elke ochtend!

Dit kan je ook doen met koffie, liefst een latte. Voeg 1 eetlepel kurkuma toe aan je melk voor je het opschuimt en voila! Je schuim is golden en je latte extra gezond 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.