Nu mijn video online staat, moet ik toch even het juiste recept neerschrijven he! Ik noem het vanaf nu “Thai style” curry, want echte Thaise is het waarschijnlijk niet. Het is alweer een receptje à la Masha waarin ik wat geïmproviseerd heb met mijn eten. Bovendien las ik onlangs in een Food & Science magazine dat het woordje “style” in producten mag gebruikt worden om te verduisteren dat het niet écht is wat het meent te zijn. Met andere woorden: pas op voor “Greek style yogurt”.

ANYWAY
Wat heb ik gebruikt in mijn favoriet gerechtje? (3 personen)
- Olijfolie
- 2 uien
- 2 paprika’s
- 1 wortel
- 1 knoflookteentje
- 1 blik kokosmelk
- 1 potje kikkererwten
- Mespunt sambal
- Vleugje citroensap
- Kruiden ipv currypasta:
- Komijn
- Currypoeder
- Korianderpoeder (geen blaadjes he!)
- Gemberpoeder
- Paprikapoeder
- Kurkuma
- Zout
Wat doe ik ermee?
- Alle groenten snijden op bijtformaat
- Het knoflookteentje heel fijn snijden
- De kikkererwten laten uitlekken en eventueel spoelen
- Verwarm wat olijfolie in een diepe pan
- Doe de gesneden uien en knoflook erin
- Wanneer de uien glazig zijn, de wortel erin
- Na 3 minuten de paprika’s erin
- Kikkererwten erin
- Sambal
- Citroensap
- Alle kruiden – naar smaak
- Kokosmelk erbij
- En een tiental minuutjes laten pruttelen
Vind hier ook de fiche met ingrediënten en hier mijn video!
Kijk eens hoe simpel! Op een kwartiertje is je eten klaar en heb je alle smaken erin gekregen die mogelijk zijn. Proef en kruid bij om de juiste balans te vinden tussen zoet – zout – zuur – pikant. Meer is niet nodig!
Ik hoop dat het je smaakt 😊