Ethiopisch!

  • Type: Ethiopisch 
  • Adres: Centrum Brussel (details onderaan) 
  • Doen? Doen! 

Ah de kerstperiode, een tijd van lichtjes, belletjes, restaurantjes en overtollige kilootjes. Ikzelf had dit jaar een exuberante pre-kerst week met ELKE DAG een etentje: een afscheidsdiner, een verjaardag, een teambuilding, een kerstfeestje met het werk en zo voort. 

Op die manier ben ik toevallig bij twee van de beste Ethiopiërs in Brussel mogen gaan eten. Met mijn huisgenoten werd het Kokob en met de collega’s Toukoul. Dus ik vergelijk voor jullie beide restaurants in deze blog! 

KOKOB TOUKOUL 
ligging 
In de gezellige wervelende straatjes ten zuiden van de Grote Markt, vlak bij manneken Pis. Een buurt waar niet met moeite naar moet zoeken, maar toevallig al eens zou passeren. In een hippe opkomende buurt vol vintage winkels, ecologische tenten en leuke bars voor jong volk. Na het eten sta je op een minuut op de Vismet voor een drankje of twee.  
sfeer 
Heel aangename bruisende sfeer met toch nog genoeg kalmte om rustig te eten. De muren hebben felle kleuren en de inrichting schreeuwt gewoon Afrika met haar rieten lampenkappen en kleurtjes. Toukoul is dan weer heel kalm en een stuk chiquer ingericht. De muren zijn donker en alom versierd met hout. Een heel aangename plaats om intiem te dineren. 
personeel 
Het personeel is enthousiast, aanwezig en klaar om uitleg te geven. Frans, Nederlands of Engels, er zal altijd wel iemand zijn die jouw tafel kan vertellen hoe Ethiopisch tafelen in elkaar zit. Bovendien hadden ze ook traditionele kledij aan! Ook het personeel is hier kalmer en minder mondig. Uitleg kregen we wel, maar met een stil stemmetje aan elke schotel apart, terwijl bij Kokob over de hele tafel werd gesproken. Geen probleem om tijdens het eten gerust gelaten te worden, maar mijn algemene indruk was toch wat nonchalant (but still charming). 
eten 
Voor 9 personen kregen we 2 gigantische schotels met alles erop en eraan. De basis was een pannenkoek en vegetarische “dips”, waarna vlees en vis in het midden werd toegevoegd. Handig! Want dan kon ik gewoon alles eten en het vlees niet nemen. De pannenkoekjes werden 3 keer opnieuw bijgevuld. Ze geven je zoveel je wilt. We waren met een stuk of 10 en kregen 3 schotels om te delen, waarvan 1 veggie. Hier zat wel vlees in de sauzen verwerkt, waardoor veggies per se bij elkaar moesten gaan zitten. We hadden meer dan genoeg pannenkoekjes en veel eten over in het algemeen. We kregen 4 stampvolle grote dozen mee naar huis en ik moet zeggen, het smaakt zelfs nog beter na een paar dagen! 
prijs 
Bij Kokob zaten we aan 32 euro per persoon, waar ook een fles wijn bij besteld was en enkele flessen water. Toukoul kostte ons zo’n 50 euro per persoon, maar hier is meer gedronken: 2 flessen wijn (elk €40) en enkele flessen water. 

Om alles nog eens te overlopen:

Ligging: gelijk 

Sfeer: aangenamer bij Toukoul 

Personeel: toffer bij Kokob 

Prijs: lager bij Kokob 

Ik zou beide restaurants aanraden, maar elk voor een ander publiek. Ga je met een groep vrolijk uit eten? Kokob. Ga je met je lief romantisch een plat delen? Toukoul. 

  1. Kokob – Lievevrouwbroerstraat 10, 1000 Brussel 
  2. Toukoul – Lakensestraat 34, 1000 Brussel 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.